2012. május 10., csütörtök

Presser Gábor Rúzsa Magdival lép fel a Kolozsvári Magyar Napokon - AUDIÓ

2012. augusztus 13-20. között lesz az idei Kolozsvári Magyar Napok – jelentették be csütörtökön a fesztivál szervezői. Az esti koncertekre idén is nagy nevek érkeznek Kolozsvárra, a hét fénypontja Presser Gábor és Rúzsa Magdi közös fellépése lesz.





Presser Gábor és Rúzsa Magdi egyedi, közös produkciója lesz az idei rendezvénysorozat legnagyobb koncertje, de a többi fellépőre sem panaszkodhatnak a fesztiválrajongók. A jazz-vonalat a Budapest Raggtime Band képviseli, a blues-os hangulatot Hobo és bandája garantálja, ugyanakkor a Főtéren koncertezik az Edda és a Neoton Familia is – számolt be Sánta Levente fesztiváligazgató



Gergely Balázs, a fesztivál főszervezője, a szervező Kincses Kolozsvár Egyesület elnöke elmondta: a Kolozsvári Magyar Napok programja idén is színes kínálattal jelentkezik, ahogy azt megszokhattuk, klasszikus zene, könnyűzene, képzőművészeti kiállítások, könyvbemutatók, kézműves foglalkozások is várják a helyieket és a Kolozsvárra látogatókat. Nem maradnak el a népszerű gyermekprogramok, borbemutatók, színházi előadások, irodalmi estek, közéleti beszélgetések vagy esti bulik sem. 





„Az esti főtéri koncertek mellett a Farkas utcai fesztiválutca lesz a közösségi találkozási pont, ami megadja a magyarságnak azt az élményt, amire korábban, a rendezvény létrehozása előtt nem lehetett példa” – fogalmazott Gergely Balázs. Mint beszámolt, a Bethlen Gábor Alap kiemelt fontosságú nemzeti intézménnyé nyilvánította a Kincses Kolozsvár Egyesületet.






Fekete Emőke, a Kolozs Megyei Tanács alelnöke, a Kincses Kolozsvár Egyesület alapító tagja kijelentette: a közigazgatási szervek idén is a Kolozsvári Magyar Napok mellett állnak, a Kolozsvári Városi Tanács 40 000 lejt, a Kolozs Megyei Tanács pedig több mint 50 000 lejt utalt ki a rendezvény támogatására. 





Elmondta, a megyei testület a Kolozsvári Filharmónia komolyzenei koncertjével és képzőművészeti kiállítások megszervezésével is kiveszi a részét a Kárpát-medence egyik legrangosabb kulturális eseményéből.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése