2011. augusztus 20., szombat

Formabontó karikatúrák Könczey módra - FOTÓRIPORT

Intorzia néven szokatlan karikatúra-kiállítást nyitottak meg a Kolozsvári Magyar Napok ötödik napján, pénteken. Köncey Elemér rajzai a falaktól elkezdve az asztalokig a teljes Insomnia kávéházat beborítják. Mintegy 1000 mű tekinthető meg, a belépés ingyenes.





Szokványos kiállítás helyett amolyan „lakberendezés” készült Könczey Elemér (Könczi) kolozsvári karikaturista műveiből. A megnyitó kapcsán Könczi kifejtette: formabontó akart lenni, hát tapétát és asztalterítőt készített a rajzaiból. „Kávéházi kiállításról van szó: azt akartam, hogy amikor a tárlatra bejönnek az emberek, üljenek le egy kávé vagy egy sör mellé, beszélgessenek el és érezzék jól magukat. A képek ott lesznek mindenhol, nem kell majd végigsétálni közöttük, mint egy múzeumban” – tette hozzá. A 2002-től napjainkig összeválogatott művek elrendezése is véletlenszerű, a látogatók ugyanis elforgatott, fejreállított, vágott vagy egymás illesztett karikatúrákkal találkozhatnak az Intorzián.




A grafikus elmondta: nagyon tetszenek neki a Kolozsvári Magyar Napok, a családjával főleg a Farkas utcai vásárt és a Romkertben található gyereksátrakat kedvelik, reményei szerint szombaton a MADISZ-KMDSZ nosztalgia focimeccsen is részt tud venni. Arra számít, hogy az évek multával a rendezvénysorozat folyamatosan fejlődni fog, kinövi magát, amíg a sikeresnek elkönyvelt 2010-es rendezvény „mindössze egy egyszerű, nulladik próbálkozásnak fog tűnni”.



 




(közlemény)

1 megjegyzés:

  1. While playing halls in Paris at the time had both a zero and double zero for the house, Blanc marketed patrons had higher odds of winning outcome of|as a result of} his wheels only featured a single zero. The spread of 000 roulette tables 1xbet korea creates the next wager minimal for 00 roulette plenty of} casinos. Single zero and European roulette are principally positioned in high limit areas with $50 to $100 minimal wager requirements. The French Roulette wheel and table structure have a single Zero sector.

    VálaszTörlés