2011. augusztus 20., szombat

Színjátszó ironman a Farkas utcában

Szombat délelőtt elkezdődött Váróterem Projekt a maratoni, 12 órás improvizációs próbálkozása. A színészek este 10 óráig szerepelnek a Maratoni Sorsjáték című előadáson a Kolozsári Magyar Napok Farkas utcai hátsó színpadán, a nézőket székekkel várják.



A Maratoni Sorsjáték csak időközönként, az új szereposztás kedvéért áll le. A színészek „játékszabályok” egész sorát határozták meg: a szereplők számát a közönség egy dobókockával dönti el, a darab témáját urnából húzzák ki. A szerepek kiosztását kártyahúzással végzik, de a kellékek és a díszlet is sors szeszélyeire van bízva.


A Váróterem Projekt 2009-ben, kolozsvári fiatal színészekből alakult társulat. Az előadás helyszínén kifüggesztett tábla szerint alapításuk egyik célja, hogy a kőszínházak mellett alkossanak egy közvetlen, lendületes, művészi kifejezésekben és gondolatiságban állandóan megújulni képes színházat.


Az egyedi improvizáció a kezdés után egy órával mintegy 100 nézőt vonzott. A fesztiválutca másik színpadán koncertek lesznek, a helyszínen vásárt is tartanak. (közlemény)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése