2011. augusztus 19., péntek

Arénába költöztek a Kolozsvári Magyar Napok

A készülő Kolozsvár Arénában szervezett nyílt napot és stadionlátogatást a Kolozsvári Magyar Diákszövetség (KMDSZ). A látogató közönség egy órára vette a birtokába az átadás előtt lévő, 30 524 férőhelyes stadiont. A Kolozsvári Magyar Napok programpontján több mint 150-en vettek részt.





Az érdeklődő tömeget csütörtök délután Fekete Emőke, a tulajdonos Kolozs Megyei Tanács alelnöke, Dumitru Topan, a munkálatok vezető mérnök és Talpas Botond, a szervező KMDSZ elnöke fogadta.




A beruházás összértéke 37 millió euró, a munkálatok befejezése pedig szeptember végére esik. "Októberben tartjuk a stadionavatót, és a megyei tanács további érdekes programokat is tervez. Hogy pontosan mik ezek, azt meglepetésnek szánjuk, de a sajtóból időben értesítjük a kolozsváriakat" – árulta el Fekete Emőke.




Dumitru Topan a létesítmény technikai jellemzőit ismertette. Érdekesség az épületet gyűrűként körbefogó első szint, innen szemlélve ugyanis már kívülről be lehet látni az egész játékteret. A stadionban VIP zóna, TV-stúdió, konferenciaterem, 40 kommentátorállás és egy 300 férőhelyes parkoló is helyet kapott. A nézőtéren két nagyméretű, videólejátszásokra is alkalmas kivetítőt szereltek fel. A gyepet egy nyolc sávos, jelenleg még félkész atlétikapálya övezi. Topan elmondása szerint a Kolozsvár Arénát az UEFA elitstadionnak kategorizálta, akárcsak az újonnan befejezett bukaresti Nemzeti Arénát.




A részt vevő kolozsváriak hosszasan fényképezkedtek a pálya mellett, de bejárhatták a tribünt és a stadion környékét is. (közlemény)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése